Delta Trio | In Concert

zondag 28 januari 14.30 uur
www.theateroostzaan.nl/28-januari-2024-delta-trio
Theater de KunstGreep
Kerkbuurt 4
1511BD Oostzaan
Prijs: € 19.00 inclusief consumptie
Koop tickets hier.

top ensemble speelt Beethoven, Schumann en Dvořák


Delta Piano Trio: Vera Kooper (piano), Gerard Spronk (viool), Irene Enzlin (cello)

programma: Beethoven, Variaties in Es, op.44; Schumann: Pianotrio nr. 1 in d;  Dvořák, Pianotrio nr. 4 'Dumky' op.63


Het Delta Piano Trio heeft zich in korte tijd in de kijker, en in de oren, gespeeld met hun vitale en vooral muzikale interpretaties van de grote werken voor pianotrio. Het trio is in 2013 in Salzburg opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Na Salzburg studeerden ze bij grote vakgenoten in Bazel en Parijs. Het Delta Piano Trio wordt door pers en collega's als één van de meest veelbelovende jonge ensembles van deze tijd beschouwd. De musici maken dan ook furore met hun pure, comromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper in de muziek te duiken dan vanzelfsprekend is.

Dit trio won al diverse prijzen en concoursen, waaronder in 2020 de prestigieuze Anton Kersjesprijs. In een wereld van mondialisering en uniformiteit valt het Delta Piano Trio op door haar persoonlijke klank, toewijding en jeugdig enthousiasme. Voor theater de KunstGreep stelden de musici een mooi romantisch programma samen met o.a. het beroemde 'Dumky trio' van Dvořák, waarin de volksmuziek van de Balkan is verweven. Met opzwepende ritmes en meeslepende melodieën die nostalgie en weemoed oproepen, zonder de luisteraar melancholiek te stemmen. Integendeel, de muziek neemt je mee en tilt je op van begin tot eind.

« Terug naar agenda
 
© 2024 De KunstGreep Centrumcomplex De KunstGreep • Kerkbuurt 4 • 1511 BD Oostzaan • info@dekunstgreep.nl • 075 - 65 121 00Created by Trefnet • Powered by SHARK CMS SHARK